Chakra awakening: dag 5: keelchakra

Reeks
de_chakras_in_yoga
  zaterdag 8 juni 2024 10:00

 

Chakra Awakening

door Isabelle Schotte

WAT ZIJN CHAKRA'S?

Chakra’s zijn centra van levensenergie en bewustzijn. Ze liggen in de wervelkolom en in het brein.

 Elk chakra is verbonden met bepaalde levensthema's. Vooral de doorstroming van de energie in de chakra's is belangrijk. Dat hangt namelijk samen met hoe je je voelt, naar de wereld kijkt, hoe je groeit als mens.  

Wanneer er blokkades zijn in een chakra, ontstaat er onevenwicht. Sommige ervaringen, gedachten, gevoelens, intuïties,...  zijn dan ofwel te overheersend, of te zwak aanwezig, waardoor een deel van wat mogelijk is aan groei in dit leven, moeilijker verloopt.

De chakra's zijn een soort 'map' die je tonen waar je kan groeien van onbewust naar bewust.

Ze tonen je dus ook welke psychospirituele ontwikkeling er nog meer mogelijk is in jouw leven.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

We gaan aan de hand van asana (yogahoudingen), pranayama (ademhaling) en meditatie onze aandacht (en dus chi, energie) in de chakra’s en de meridianen brengen.  Zo stimuleren we  de energie om vrij te gaan stromen. Door de gerichte technieken en de specifieke kwaliteit van aandacht die we daaraan toevoegen, wordt de weg vrij gemaakt om blokkades zachtjes te laten oplossen. Soms ook niet zachtjes, maar snel en voelbaar. Wees erop voorbereid dat je duidelijke veranderingen gaat ondervinden. Dit is diepgaand werk.

Ik zal ook wat vertellen over de functie van elk chakra en de bijhorende thema's. Op deze manieren openen we jouw bewustzijn voor verdere groei en maken we je creatieve krachten vrij om jouw leven bewust vorm te geven. 

Je zal merken dat hoe nauw alle chakra's met elkaar verbonden zijn en hoe ze elkaar beïnvloeden. Daarom is het ideaal om de reeks te volgen als 1 geheel. 

 Lukt het niet voor je om de hele reeks te volgen? Dan ben je zeker ook welkom voor één of meerdere afzonderlijke sessies.

Deze reeks is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in yoga. De yoga asana's zijn allemaal heel eenvoudig. Onze grootste tool hier is onze aandacht en adem.

 

PRAKTISCH:

 zaterdag 8 juni  van 10u - 13u. 

Schrijf je in voor de hele reeks, dan betaal je 220€ .

Kies je ervoor om één of meerdere lessen apart te volgen, dan betaal je 40€.

Schrijf je  in via 0486/147088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je inschrijving is defintief na overschrijving van het bedrag op BE54 0689 3355 4497 met vermelding van je naam + chakra dag 3.

Welkom!

Meer weten over mijn aanpak? Lees dit.

 PROGRAMMA:

zaterdag 10 februari (10-13u): het wortelchakra: aarding en bestaansrecht.

zondag 10 maart (14-17u): het navelchakra : verbinding, emotie en seksualiteit.

zondag 21 april (14-17u): de zonnevlecht: grenzen, wilskracht en manifestatie.

zaterdag 18 mei (10-13u): het hartchakra: liefde, universeel en persoonlijk.

zaterdag 8 juni (10-13u): het keelchakra: kanaliseren van je ziel via communicatie.

zaterdag 29 juni (10-13u): voorhoofdchakra en kruinchakra: intuïtie, innerlijk weten en kosmisch bewustzijn.

 chakra yoga foto

Reacties van deelnemers aan de vorige reeks:

"Heel simpele oefeningen, die een heel groot effect hadden zowel lichamelijk als op het mentale. Ik voelde mij op het einde van de week 'normaal'- meer in balans, in kracht...ik zou het zo opnieuw doen en het smaakte naar meer." 

" De combinatie theorie en asanapraktijk was voor mij ideaal. De deugddoende ervaringen van de week blijven doorzinderen."

"De chakra’s waren geen onbekend terrein voor mij, maar ik had nooit gedacht dat ik ze met minimale bewegingen en het gericht sturen van de aandacht en adem zo kon beïnvloeden. Het was een intense ervaring!"

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • zaterdag 8 juni 2024 10:00

Powered by iCagenda