SOUL CIRCLES     

 

door Isabelle Schotte
 

Soulcircles de loft klein rond

Cirkels zijn een eigentijdse vorm van een oeroud ritueel.

Cirkels zijn een manier om ons te verbinden met elkaar, met de natuur, met het sacrale.

In de cirkel zit iedereen op gelijke afstand van het midden: allemaal hebben we onze verhalen, onze onzekerheden, onze vreugde, onze dankbaarheid, onze twijfels.

 We’re all in this together.

Samen in een cirkel delen we vreugde en verdriet, onze verhalen en onze wijsheid. Bij elke cirkel verdiepen we, in vertrouwen en kwetsbaarheid, ontdekken we onze innerlijke waarheid en ons Licht.

Als facilitator open ik de cirkel via de uitnodiging om bewust je lichaam te voelen en je hartruimte te ervaren. Want het denken, dat kennen we maar al te goed. Het denken vraagt onze constante aandacht en neemt de leiding over ons leven. Tegelijk ervaren we dat zoveel wat van waarde is, tot ons komt via het hart.

In de cirkel stemmen we ons af op ons hart en zo krijgt ons innerlijk weten terug de ruimte. In het hartgedragen veld dat zo ontstaat vinden we inspiratie om weer verder te gaan.

 cirkelfoto Soul Circles 00

 “The upcoming Buddha will not take the form of an individual.
The next Buddha will take the form of a community.
A community that practices understanding, love and kindness.
That may be the most important thing for the continuation of our planet.”
~ Thich Nhat Hanh ~

 

 

Voor wie?

Voor iedereen die zich aangesproken voelt door bovenstaande quote van Tich Nhat Hanh. Het gaat om een wijze van in het leven staan die gericht is op connectie met elkaar, met de aarde, met het sacrale.

Dit is een tijd van spirituele renaissance. Wereldwijd vinden mensen elkaar in sacrale cirkels. De tijd is aangebroken om ons te gaan verbinden vanuit ons aanvoelen wat Essentie is. Vanuit een verlangen om elkaar te ontmoeten vanuit hartbewustzijn in plaats van vanuit ego-bewustzijn.

Hoe verloopt zo’n soul circle?

Soul circles zijn gebaseerd op een veilige, open ruimte waar alles van jou er mag zijn. Maar het vrije stromen van een rivier heeft bedding nodig. Daarom is er een structuur. Binnen goed afgesproken grenzen kan er veiligheid zijn. Dat is wat ik als facilitator doe : ik zorg voor de structuur, de afspraken, de atmosfeer, de spreekduur, hoe we starten en eindigen,.. Zo kan iedereen z’n eigen ruimte in vrijheid exploreren.

In de eerste sessie nemen we de tijd om de afspraken te overlopen, kennis te maken en ook al iets te ervaren van wat de cirkel voor je kan doen. We werken met een vaste groep. Het is natuurlijk geen ramp als je er eens niet bij kan zijn, maar we streven naar zoveel mogelijk continuïteit hierin.

De cirkel kent een vast verloop:

1) Openen van de cirkel 

2) Begeleide oefening naar meer lichaams-en hartbewustzijn

3) Deelronde adhv een spreekstok

Pauze

4) Oogstronde

5) Afsluiten van de cirkel.

 

A711B45A 26ED 4CA6 8A11 3E50C21482CA 4 5005 c 

De afspraken: hoe zijn we aanwezig in een soul circle?

** We engageren ons om helemaal aanwezig te zijn, met onze aandacht bij degene die aan het woord is.

** We doen dat met respect voor onze verschillen, zonder elkaar te willen ‘redden’, adviseren, ‘fixen’.

** We vertrouwen erop dat elk van ons de innerlijke wijsheid heeft die nodig is en vertrouwen op de kracht van stilte om daar toegang toe te krijgen.

** Onze gedeelde verhalen blijven in de cirkel: deze vertrouwelijkheid is cruciaal.

** We laten ons inspireren door lichaamsgericht, hartgedragen en aardebewust aanwezig zijn.

** We spreken vanuit ons eigen ervaren.

Als facilitator/procesbewaker observeer en bewaak ik de afspraken, de tijdsbesteding, het proces en de energie in de groep. 

 

Praktisch: INSTAPPEN KAN IN JULI, AUGUSTUS OF SEPTEMBER!

Data nieuwe reeksen: 

een groep op elke eerste maandag van de maand: 3 juli - 7 aug - 4 sept - 2 okt - 6 nov - 4 dec van 14u - 16u30.

een groep op elke derde of vierde zaterdag van de maand: 26 aug - 23 sept - 21 okt - 18 nov - 16 dec van 10u - 12u30. 

Maximum aantal deelnemers: 10, minimum: 6.

Inschrijven: Voor ik jou inschrijf, nodig ik je uit om kennis te maken (tenzij je naar een infomoment komt). Zo zijn we zeker dat we dezelfde verwachtingen hebben.

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.deloft-oostende of bel mij op: 0486/147088. Bel ook gerust als je vragen hebt!

Bijdrage: 

 35€/cirkel. je betaalt voor de reeks, behalve voor de data waarvan je bij de start al weet dat je er niet zal kunnen zijn. Betalen kan ook in 2 schijven.

Soul Circles 4 klein

Wat de deelnemers zelf zeggen:

"Het ritueel bij het openen van de cirkel is zo waardevol voor mij... De connectie met moeder aarde, de verbinding met het groter geheel. het universum. De verbinding met jezelf, met de anderen in de cirkel. Ik hou van deze sacraliteit."

" De blije twinkelingen in de ogen van iedereen, die prachtige, blije energie voelen stromen.. Ik kreeg er vaak zin door om samen te gaan dansen!"

"De soul circles verrijken mijn leven! Ik kan groeien. Evolueren. Ik vind meer evenwicht binnen mezelf en word daar rustiger van. Minder zoekend."

"De verbinding die tussen ons ontstaat is magisch."

"Verbinding, blijdschap, dankbaarheid, gelijkgestemde zielen... Heerlijk!"

"Ik heb ondervonden dat het delen met elkaar, in vertrouwen, zonder dat iemand je onderbreekt of adviseert, het voélen dat we echt naar elkaar luisteren, dat wérkt. Het werkt helend."

"Wijze, tegelijk sterke en zachte mensen die samenkomen en naar elkaar luisteren. Hun kwetsbaarheid tonen, maar ook hoe ze ermee omgaan. Vaak met veel wijsheid en spiritueel inzicht. Dit leert me zoveel, maakt me wijzer en sterker."

"Het gevoel van verbondenheid, liefde en respect is prachtig."

"Er is veel liefde, warmte en zachtheid aanwezig. Je wordt gehoord en gezien door iedereen en omgekeerd. Op zich is het zo eenvoudig om je met anderen te verbinden. Er is niets mysterieus aan. Of toch wel, dat het gewoon vanzelf onstaat zonder je best ervoor te moeten doen! En Isabelle, prachtige madam, onze begeleidster, doet dat schitterend vol overgave en echt met heel veel liefde en puurheid. Eens je die verbinding hebt ervaren wil/verlang je intens om meer zulke mensen om je heen te hebben. Ik zou zeggen, er zijn weinig woorden voorn, kom het gewoon ervaren en dan ga je het voelen en integreren in je leven, echt waar!!"

Over mijzelf: 

Ik ben psychologe, gestalttherapeute, cirkelfacilitator en oprichtster en zaakvoerster van de Loft. Daarnaast ben ik ook yogateacher (functional hatha & vinyasa yoga, yin yoga, yogafilosofie, chakrameditatie). Ik heb me in mijn praktijk als psychotherapeut toegelegd op lichaamsbewustzijn, je eigen pad gaan volgen als buffer tegen stress, angsten en burn-out. Ik specialiseerde me in traumawerk, hypnose en energiewerk (reiki, healing touch). Ik geef les in yin yoga: een heerlijke, meditatieve en ontspannende vorm van yoga.

Verruimen van het bewustzijn staat centraal voor mij: bewustzijn van je eigen onbewuste inhouden, de overlevingspatronen van je persoonlijkheid, het bewustzijn van je lichaam, maar ook het connecteren met een ruimer bewustzijn: je Zelf, je intuïtief weten, het bewustzijn van de aarde (en wat op haar leeft) en het non-duale, overstijgende Bewustzijn.

Mijn grote passies zijn Natuur en Mystiek: esoterie, de kennis van de oude wijsheidstradities, yogafilosofie, meditatie, mindfulness, sjamanisme, de connectie met deze planeet, weerspiegeld in ons lichaam.

Ik heb vele jaren zij aan zij met de dood (onze grote Transitie) gewerkt in de palliatieve zorg. Ik heb ook met hart en ziel in de abortushulpverlening gewerkt. Daar heeft mijn passie voor het Vrouwelijk Creatieve zich verdiept. Het eigene van het vrouw-zijn, onze ritmes, onze cycliciteit en de lessen en wijsheid die daarin schuilen, als we er tenminste van afweten!

Het grote mysterie en de grote uitdaging om als mens zovele lagen in zich te dragen (wat in de hersenen weerspiegeld wordt als het reptielenbrein, het zoogdierbrein en het mensenbrein) blijft ook een bron van verwondering.  

Dankbaar voor mijn pad.

Isabelle

A00B7DD1 D47F 4C9E 8E70 1A827F01EAFD

 

Pin It