Yin Yoga 

 DOOR ISABELLE SCHOTTE

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga. Je ontwikkelt een vriendelijke houding met je lichaam en met alles wat zich afspeelt binnenin jou.

Yin yoga is als een balsem in een samenleving die zo extreem 'yang' is als de onze (actie, prestatie, hoog tempo, heel veel prikkels). In balans komen is noodzakelijk om niet uitgeput te raken, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Yin yoga kan je hierbij helpen. 

Yin yoga is ontspannend en rustgevend maar het is meer dan dat. Het werkt diep door in het lichaam en dat mag je letterlijk nemen.

 

We richten ons niet zozeer op de spieren (die houden we ontspannen) maar op de fascia (= het bindweefsel).

Dat doen we door de houdingen gedurende 2 tot 5 minuten aan te houden. Dit maakt je soepeler en creëert voelbaar meer ruimte in lichaam en geest.

Maar het hoofddoel van yin yoga is het aanspreken van je zelfherstellend vermogen.  Doordat de houdingen de fascia stimuleren, worden de dieperliggende weefsels aangespoord tot herstel en vernieuwing. Door stil te worden in de houdingen train je je geest om tot rust te komen, zelfs in uitdagende omstandigheden. En dat neem je mee in het dagelijks leven!

yin yoga isabelle
Ik werk vanuit een functionele kijk op yoga. Dat betekent dat het niet van belang is hoe jouw pose eruit ziet. Van belang is of ze werkt voor jou. Elk lichaam, elk skelet is anders. Daarom besteed ik veel aandacht aan het aanpassen van elke pose aan jouw lichaam. 

"We gebruiken het lichaam niet om in een pose te komen. We gebruiken de pose om in het lichaam te komen."

Yin yoga kan zowel beoefend worden door beginners als door ervaren yogi's.

WANNEER :

Maandag 17u45 - 19u15 en van 19u30 - 21u00.

PRIJS? 

Vijfbeurtenkaart 75€ (12 effectieve lesweken geldig), 10 beurtenkaart 140€ (15 effectieve lesweken geldig). 

Losse les 17€. Proefles (eenmalig): 15€.

INSCHRIJVEN:

icons8 sms 48 0486/147088

icons8 whatsapp 480486/147088

Meer info? Bel Isabelle op 0486/147088 of mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Graag meer uitleg over dit zelfherstellend vermogen?

De fascia werkt als een communicatienetwerk dat alles in het lichaam met elkaar verbindt. De waterrijke kanaaltjes in de fascia geleiden de mechanische, electrische en biomagnetische signalen in en rond het lichaam. Dit netwerk is in de oosterse geneeskunde gekend als de meridianen, met hun ontelbare vertakkingen doorheen het hele lichaam. Het aanspreken van ons zelfherstellend vermogen kan je dus ook zien als het harmoniseren van de flow van chi (levensenergie/prana) in de meridianen van ons lichaam.

 yin yoga Isabelle Schotte de Loft oostende

 

OVER MIJ:

Ik was een twintiger toen yoga in mijn leven kwam. Tot op vandaag is yoga een belangrijke practice in mijn zelfontwikkeling: mijn dagelijkse beoefeninghelpt me om gecenterd te blijven temidden van de onrust, haast en stress van onze maatschappij. Yoga helpt me om mezelf niet te verliezen, om gecenterd te blijven, om te kunnen blijven ademen, no matter what. Yoga helpt me om me krachtig en geaard te voelen. Yoga heeft me geleerd om me thuis te voelen in mijn lichaam. Yin yoga heeft helemaal mijn hart gestolen: het is meditatief, je voelt hoe reinigend het is (voor zowel lichaam als geest), het laat je helemaal in jezelf zakken. Je oefent in zacht en accepterend zijn voor jezelf. Je oefent in je grenzen leren voelen en accepteren. Kers op de taart is dat het voelt alsof je een diepte-massage krijgt. Het vraagt wel wat tijd om deze effecten te gaan ervaren; mogelijk zul je dit alles nog niet zo sterk voelen in je eerste les.

Juist omdat ik zo goed weet wat yoga en andere holistische beoefening voor je kunnen doen, richtte ik de Loft op.  Ik volgde de Yin Yoga & Chakrameditatie teacher training , de Yoga Filosofie training en de Functional Hatha & Vinyasa teacher training bij Anat Geiger en Marcel Vande Vis. Mijn beroep is psychologe/gestalt- en hypnosetherapeut. Daarin staat het ontwikkelen van lijfelijk gevoelde awareness centraal. Daarnaast volgde ik diverse trainingen in energetisch lichaamswerk (healing touch, reiki, tao yin,..) en mindfulness. In mijn lessen integreer ik al deze elementen met als doel je zelfhelend vermogen alle ruimte te geven.

Jezelf tot ontspanning brengen is de ware kunst, want een ontspannen toestand is de voorwaarde tot genezing en genezing brengt je tot je eigen innerlijke wijsheid. Je gaat je lichaam bewonen en bent vandaaruit veel meer bestand tegen de ups & downs van het leven. 

A00B7DD1 D47F 4C9E 8E70 1A827F01EAFDOwn your body, calm your mind.

Pin It