All level Pilates


Floor De Vlieghe

 
Wie ben ik?
Ik ben Floor, parttime Pilates teacher. Pilates is mijn passie en levensstijl. Als Oostends ‘stadsmens’ ben ik naast het bezige leven elke dag op zoek naar rust en evenwicht. Dit vind ik onder andere in Pilates, die mij ook de kracht en flexibiliteit geeft om sterk in het leven te staan.
Uit grote interesse en enthousiasme voor Pilates, heb ik enkele jaren geleden een opleiding volbracht om Pilates matlessen te kunnen geven.
In 2017 richtte ik ‘Pilates aan Zee’ op. Onder deze naam geef ik ondertussen 9 uur Pilates les per week op verschillende locaties in en rond Oostende. Ondertussen blijf ik mezelf bijscholen en trainen.
 
Wat is Pilates?
Pilates is een reeks van oefeningen die spierverlengend en versterkend werken. Het verbetert je lenigheid, stabiliteit, concentratie, algemene kracht, bewegingsvrijheid, ademhaling, bloedcirculatie, houding, lichaamsbouw en gezondheid in het algemeen. Pilates werkt ook stressreducerend en voorkomt blessures. Het zorgt er voor dat je bewegingen tijdens andere sporten en in het dagelijkse leven veiliger gaat uitvoeren. Duurzaam omgaan met lichaam en geest dus!

Prenatale Pilates


Floor De Vlieghe

 

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam compleet en kan je eigenlijk niet meer sporten en bewegen zoals vroeger. 
De veranderingen in je lichaam zorgen er voor dat bepaalde lichaamsdelen belast worden of zwakker worden. 
Daarom doet het zeker deugd om te blijven bewegen en te werken aan je lichaam en geest in de mate van het mogelijke. 
Een gewone Pilates les is voor zwangere vrouwen niet meer aan de orde omdat je heel wat oefeningen niet meer kan én mag doen voor de veiligheid van jezelf en je baby. 

Lees meer