Herfstequinox Natuurritueel

Reeks
time_to_relax_herfstequinox_kleiner
  vrijdag 20 september 2024 19:00

 

Herfstequinox  Natuurritueel - MABON CEREMONIE

Met Isabelle Schotte.

In de reeks  "Natuurrituelen" volgen we het ritme van de zonnewendes en de equinoxen.

Op 21 september vieren we de herfstequinox, Mabon genaamd in de keltische traditie. Dag en nacht zijn nu even lang. Een tijd van balans tussen yang (actie en daadkracht) en yin (laten zijn, overgave). De krachtige, overheersende yang-energie van de zomer gaat nu over naar de toenemende yin- energie van de herfst.

Wijzelf, als deel van de natuur, belichamen deze krachten ook.

Hoe verloopt de avond?

We verbinden ons met de energie van de equinox en hoe die zich toont in onszelf.  Via relaxerend energetisch werk stappen we uit de thinking mind en in de stillness –dichterbij onze ware natuur. We exploreren de balans tussen doen (yang) en laten (yin) in onszelf.

We voeren samen een ritueel uit om de natuurkrachten te eren en om onze eigen processen kracht bij te zetten. Processen van 'loslaten van wat ons niet langer dient' en van 'uitnodigen van hetgeen we meer van willen in ons leven'. Dankbaarheid is hierbij een krachtige frequentie die dit groeiwerk draagt en verder-draagt. Samen bouwen we deze frequentie op - samen kan dat zoveel krachtiger nog dan alleen.

Op het einde praten we gezellig na in de cirkel met een theetje.

Praktisch:

Vrijdag 20 september van 19u tot 21u30. 

Draag comfy kledij waarin je je vrij voelt. 

!! Breng voorwerpen mee uit de natuur, die voor jou een uitdrukking zijn van dit seizoen, om ons natuuraltaar mee op te bouwen !!

Bijdrage: 40€.

Schrijf je in bij Isabelle via 0486/147088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • vrijdag 20 september 2024 19:00

Powered by iCagenda