Summer Intensive - 5 elementen yoga

Reeks
Summer_intensive_Anke
  woensdag 5 juli 2023

Summer Intensive - 5 Elementen Yoga

Dinsdag 4 juli t.e.m. zaterdag 8 juli 2023

Heb je zin om meer verdieping te vinden in je yogabeoefening? 
Wat als je de zomer kan inzetten met een onderdompeling in de wereld van vijf elementen-yoga?

Water is vitaliteit, leven. Hout staat voor een stuwende, krachtige energie. Vuur is de verbinding met je hart, de sprankel in je ogen. Aarde gaat over veiligheid en thuiskomen. Het thema van metaal is loslaten.
In deze reeks maken we een reis doorheen de vijf elementen uit traditionele Chinese geneeskunde: water, hout, aarde, vuur en metaal. We ontdekken hoe deze elementen ons leven beïnvloeden, hoe (im)balansen zich tonen op fysiek&mentaal niveau, en hoe we onze yoga practice kunnen afstemmen op wat wij daarin nodig hebben. Specifieke klachten kunnen verholpen worden wanneer we leren luisteren naar de signalen van ons lichaam.

We starten elke dag met een yin&yang-sessie gebaseerd op één van de vijf elementen, en nemen ook steeds de tijd om ervaringen te delen in een cirkel. Een boeiende, rijke belevenis!

Van dinsdag tot en met zaterdag
Telkens van 10u tot 12u30 in de Surya Studio (met pauze en thee)
 
Dinsdag - Water / Woensdag - Hout / Donderdag - Aarde / Vrijdag - Vuur / Zaterdag - Metaal
 

Prijs: €160 (week) - €40 (dag)


Over Yin Yang Yoga
Yin Yang Yoga biedt een combinatie van actieve yang yoga (vinyasa flow) met zachte yin yoga. Yin yoga is een mindful vorm van yoga met als doel het ontspannen van de spieren en het openen van dieperliggende weefsels, door het langere tijd aanhouden van poses (3-5min). Yin staat voor een vrouwelijke, stille en intuïtieve kwaliteit, terwijl yang het principe is van het mannelijke, actieve en expressieve. In de kosmische orde komen deze kwaliteiten altijd opnieuw in balans. Het combineren van yin & yang kwaliteiten in onze beoefening helpt ons ook in ons eigen leven balans te vinden. We leren onze geest tot rust te brengen en ons lichaam zowel te versterken als te versoepelen. We brengen meditatie in beweging, op het ritme van de ademhaling, met vriendelijke aandacht bij wat nu is.

Over Anke 
Vanuit een holistische kijk op gezondheid en welzijn ontdekte Anke als psychologe de waarde van mindfulness, yoga en lichaamswerk. Ondertussen werd dit voor haar een manier van leven, die ze graag met anderen deelt. Ze noemt yoga als een manier van verbinden met jezelf en van daaruit met de wereld, een bron van mindfulness oefenen, ons lichaam bewonen met respect voor wie we zijn, en met meer bewustzijn leven.


Anke Snauwaert
Psychologe & Yoga 
0472 063 043 
metAnke.be 
Summer intensive Anke

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • dinsdag 4 juli 2023 10:00

Powered by iCagenda