Yoga & actieve vormgeving


 DOOR RUDY VANCOILLIE

voor iedereen en alle niveau’s

Je leert de diverse klassieke yogahoudingen op een esthetische en bewuste manier scheppend actief vormgeven.

Tijdens de lessen is er gezonde en opbouwende ritmische afwisseling tussen dynamische bewegingsvormen en statische meer gecentreerde yogahoudingen, alsook tussen snellere bewegingen en meer bewust geconcentreerd opgebouwde houdingen.

 

De lessen zijn interactief en de creatieve leer- en ontwikkelingsprocessen voor het bewustzijn en de geest zijn belangrijker dan het louter technisch uitvoeren van yogahoudingen volgens een bepaalde methode. Je leert niet alleen de yogahoudingen correct en goed gedifferentieerd uitvoeren, maar je leert ook het idee en de gewaarwordingen van de verschillende houdingen tot expressie brengen.

Je leert een heel nieuwe vrijere, lichtere en gezondere vorm van bewegen ontwikkelen.

Het bewegingsleven wordt op een esthetische manier vanuit klare voorstellingen vormgegeven. Je leert een beweging werkelijk vanuit je bewustzijn doorvormen. Dit leidt niet alleen tot een mooier, lichter en dynamischer bewegingsleven, maar tegelijk ook tot een sterking van het bewustzijn en een goede opbouw van het lichaam.

Je leert verder ook je ademhaling vrijer toelaten en je schoolt je rug op een actieve manier. De rug wordt stabiel, flexibel en vooral dynamischer. Dit laatste leidt o.a. tot meer psychische spankracht en nieuwe mogelijkheden in de persoonlijkheid en het sociale leven.

Het zenuwstelsel en de organen worden ontlast en tegelijk gesterkt. Ook het eigen ik en het bewustzijn ervaren een ontspanning en sterking.

De lessen verlopen volgens een sociaal proces waarbij de eigen inbreng en de vragen van de deelnemers belangrijk zijn.

De yoga-oefeningen worden uitvoerig uitgelegd en gedemonstreerd zodat je de afzonderlijke yogahoudingen in hun samenhang echt leert kennen.

Je wordt tevens persoonlijk gecorrigeerd. Op die manier geniet je zowel als beginner en als gevorderde van een goede professionele begeleiding.

 
Inschrijven: 
Je kan ieder moment instappen
Online inschrijven via de links op mijn website: https://www.yogaschooltrikon.be/Lessen/Yoga-te-Oostende-OOSTENDE/16
 Lesuren: 
Telkens op woensdagavond, doorlopend, uitgezonderd tijdens het schoolverlof en op feestdagen.
VANAF OKTOBER OOK OP DINSDAG 10u - 11u15!
 
Groep 1: 19u tot 20u15
 
Groep 2: 20u20 tot 21u35
 
Cursusbijdrage:
- 10 beurtenkaart: 100 euro - 15 lesweken geldig
 
Ook geldig voor mijn lessen in Brugge, Beernem en Veurne; Lesprogramma zie www.yogaschooltrikon.be
 
- Losse les: 13 euro
 
- Proefles: 5 euro
 
 
Lesgever: Rudy Vancoillie
Professioneel lesgever sedert 1991
 
Websites:
 

 

 

Pin It