Therapeutische Yoga (Anke Snauwaert)

 

Over mij

Inspiratie vanuit yin yang yoga, herstellende yoga, psychologie, ademhalingswerk, fasciawerk, de 5 elementen, mindfulness, compassietraining, en kennis over onze natuurlijke cycli.

Als psychologe en als mens geloof ik dat problemen ontstaan wanneer we niet leven vanuit onze eigen kracht. Van daaruit ga ik in mijn werk steeds op zoek naar manieren om mensen met zichzelf in verbinding te brengen. 

Van jongs af aan ontdekte ik de waarde van muziek in zelfontwikkeling en -expressie. Later ontdekte ik de combinatie van psychisch welzijn en lichaamswerk, als een puzzel die ineen viel.

Yoga betekent letterlijk 'verbinden', 'to unite', daar waar lichaam en geest elkaar ontmoeten. Vanuit een holistisch mensbeeld zijn ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam één eenheid, onlosmakelijk verbonden. 

Yoga is een waardevolle aanvulling op de behandeling van allerlei klachten. Regelmatige beoefening van yoga brengt ons zenuwstelsel tot rust en ons hele systeem in balans. We versterken het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Bewegen kan een manier zijn van zorgen voor onszelf en een manier van met onszelf in verbinding treden.

Zacht bewegen, ademen, ons lichaam rekken en openen... We leren onszelf en ons lichaam op een vriendelijke manier beter kennen.

Ik nodig jullie uit!

Anke

Over Panama

 

Het aanbod Therapeutische Yoga is een initiatief vanuit Praktijk Panama, praktijk voor psychotherapie & counseling voor (jong)volwassenen, gezinnen en koppels. Iedereen is welkom om deel te nemen. We kiezen ervoor om de lessen te organiseren in vaste, kleine groepen. Acht weken lang maken we samen een innerlijke reis. 

 

Eerstvolgende reeks: ‘Ontspan en Herstel’ (8 weken)

Heb je vooral behoefte om tot rust te komen? Ervaar je veel spanning? Heeft jouw lichaam nood aan diep herstel, van binnenuit? Heb je (chronische) pijn, vermoeidheid of fysieke klachten?

In deze reeks combineren elementen uit yin yoga & herstellende yoga met zachte vormen van beweging. Yin yoga is een mindful vorm van yoga met als doel het ontspannen van de spieren en het openen van dieperliggende weefsels. We blijven langere tijd in milde houdingen en ondersteunen ons lichaam met kussens en bolsters. Daarnaast bewegen we zachtzonder veel inspanning, afgestemd op de melodie van onze ademhaling. In ons gejaagde moderne leven zijn we vaak overspoeld door informatie, drukte en stress. Een zachte beoefening van yoga en meditatie helpt een overprikkeld zenuwstelsel te kalmeren. We slapen beter, ervaren meer rust, en energie kan beter stromen.

  • Acht donderdagen vanaf 20 januari, met uitzondering van de krokusvakantie
  • 20/01 – 27/01 – 03/02 – 10/02 – 17/02 – 24/02 – 10/03 – 17/03 
  • 17u30 tot 19u (groep 1) of 19u30 tot 21u (groep 2)
  • Groepjes van 6-8 deelnemers
  • €120 (volledige reeks)

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het formulier op www.praktijkpanama.be/yoga

Anke

Pin It