Pralaya Yoga


 DOOR ALEXANDER ODENT 

Door sport (blessures), verkeerde spierbelasting of slechte houdingen, stress of onaangepaste voeding ontstaan in ons lichaam disbalansen. Hierdoor raakt het lichaam uit evenwicht en ontstaat er compressie in de gewrichten. Alles in het lichaam werkt nauw met elkaar samen en wanneer er compressie ontstaan heeft dit gevolgen op de goeie werking van de gewrichten, organen en het zenuwstelsel.

Dit resulteert ook op uw mentale gezondheid. Pralaya yoga is een krachtige work out, een yogavorm waarbij je fysiek echt wordt uitgedaagd. Je ontwikkelt meer kracht en flexibiliteit. Pralaya yoga lijnt de gewrichten uit, met als belangrijkste gewricht de wervelkolom. Door het aanspreken van vergeten spiergroepen brengen wij jouw lichaam terug in balans. 

Als tiener had ik te kampen met langdurige rugpijn, waardoor een wekelijks bezoek bij de osteopaat niet ongewoon was. Een 6-tal jaar geleden werd het rugprobleem zo drastisch dat ik genoodzaakt was om mijn beroep een halt toe te roepen. Het bezoeken van een resem artsen bracht me geen soelaas, er werd me immers verteld dat artrose, degenerated disc of afgesleten wervels niet hersteld kunnen worden. Ik verloor alle hoop op herstel tot een behulpzame vriendin me aanspoorde om yoga te beginnen. Sedert dien is er geen dag voorbij gegaan zonder. De eeuwen oude, beproefde wetenschap fascineerde me enorm en ik ging de uitdaging aan om me te verdiepen in Yoga, anatomie, biomechanica (het fysieke aspect in je lichaam, hoe je spieren en gewrichten gebruikt) en Chinese geneeskunde. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat ik, na intense yoga beoefening, zo goed als genezen ben en daarom wil ik nu ook graag deze kennis met u delen.

Ik help u tijdens de les op zoek te gaan naar de oorzaak van een blessure. Door mijn uitgebreide kennis van de biomechanica en verschillende opleidingen help ik u inzicht te krijgen in het probleem en op zoek te gaan naar een oplossing. Tenslotte leer ik u meer over de anatomie van het lichaam, hoe een bepaalde (verkeerde) houding beslissend kan zijn in de werking van bepaalde spieren en gewrichten en hoe je die kennis kan toe passen in het dagelijkse leven. 

Mijn lessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

Prijs: 10-beurtenkaart: 130€, losse les: 15€.

Meer info & vragen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0489/461330. CONTACTEER MIJ ALS JE WIL AANSLUITEN BIJ ONLINE LESSEN!!

 

De Loft Oostende Pralaya Yoga Alexander

 

Pin It