Mindful Yoga


DOOR AMALIA VERMANDERE 

Bewegen in aandacht. Nieuwsgierig. Zorgzaam. We vloeien doorheen een rustig opgebouwde reeks van houdingen, waarin we ons lichaam versterken en versoepelen.

Toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die denken dat yoga niets voor hen is “omdat ze daarvoor niet lenig of rustig genoeg zijn”.

Lees meer

Therapeutische Yoga


DOOR ANKE SNAUWAERT

Over mij

Inspiratie vanuit yin yang yoga, herstellende yoga, psychologie, ademhalingswerk, fasciawerk, de 5 elementen, mindfulness, kindfulness, en kennis over onze natuurlijke cycli.

Als psychologe en als mens geloof ik dat problemen ontstaan wanneer we niet leven vanuit onze eigen kracht. Van daaruit ga ik in mijn werk steeds op zoek naar manieren om mensen met zichzelf in verbinding te brengen. 

Lees meer

Yoga en bewustzijnsvorming


DOOR RUDY VANCOILLIE

voor iedereen en alle niveau’s

De lessen worden zowel inhoudelijk en praktisch ritmisch opgebouwd en zijn voor iedereen toegankelijk.

Tijdens de lessen zijn de creatieve leer- en ontwikkelingsprocessen belangrijker dan het louter en alleen technisch uitvoeren van yogahoudingen.
Je leert niet alleen de diverse yogahoudingen goed gedifferentieerd uitvoeren, maar je leert ook het idee, de specifieke gewaarwording en het leerproces van de afzonderlijke houdingen kennen.

Lees meer

Yin & Herstellende Yoga


DOOR  KATHY DERGELOO
Hier kom je heen voor rust, ontspanning en terug tot jezelf komen.
Alles gaat langzaam, alle houdingen, zelfs de overgang van de ene naar de andere houding gebeuren traag. En de poses worden ook lang aangehouden, tussen 3 en 10 minuten. Zo kan je zenuwstelsel tot rust komen, of kun je die herprogrammeren om tot die staat terug te gaan.

Lees meer

Easy Yang/Yin Yoga


DOOR  KATHY DERGELOO

Zacht in de zin dat alles aan een langzaam tempo gaat met telkens rustpauzes tussen de houdingen door.
De houdingen zijn voor de meeste mensen geschikt, er worden variaties naar ieders mogelijkheden gegeven.
Er zijn ook evenwichtshoudingen en krachthoudingen in verwerkt, hou daar graag rekening mee.

Lees meer

Dynamische Yang/ Yin Yoga 


DOOR KATHY DERGELOO

In deze les gaan we langzaam opstarten en het lichaam op een zachte, meditatieve manier wakker maken door het te rekken en te strekken en zo soepeler te maken.
Ook maken we contact met de ademhaling. Die speelt immers in eender welke vorm van yoga de hoofdrol. 
Dit is het Yin stuk.

Lees meer

Pralaya Yoga


 DOOR ALEXANDER ODENT 

Door sport (blessures), verkeerde spierbelasting of slechte houdingen, stress of onaangepaste voeding ontstaan in ons lichaam disbalansen. Hierdoor raakt het lichaam uit evenwicht en ontstaat er compressie in de gewrichten. Alles in het lichaam werkt nauw met elkaar samen en wanneer er compressie ontstaan heeft dit gevolgen op de goeie werking van de gewrichten, organen en het zenuwstelsel.

Lees meer

Ashtanga Yoga


DOOR  ETIENNE JANSSEN
DEZE LESSENREEKS GAAT NIET DOOR