Lezing: Leven in ritme met de natuur.

Eenmalig
Sabine_Martens3
  zondag 17 maart 2024 14:30

 

Lezing 2

LEVEN IN RITME MET DE NATUUR

De verschillende seizoenen kennen we allemaal en we weten allemaal dat de zomer volgt op de lente, de herfst op de zomer, de winter op de herfst en de lente op de winter.
Wat we echter vergeten zijn, is dat de seizoenen ook doorheen ons leven en ons lichaam bewegen. Meer nog, de seizoenen wijzen ons de weg naar een goede gezondheid en een natuurlijke manier van leven.


Hoe meer je meestroomt met de energie van de verschillende seizoenen hoe meer je lichaam in ritme komt met de natuur maar vooral ook met zichzelf.

De natuur, de seizoenen, je lichaam … zijn één: ze voeden elkaar, ondersteunen elkaar en houden elkaar in balans.

Tijdens deze lezing wordt de nauwe samenhang tussen het ritme van de natuur en je eigen ritme duidelijk.
Elk seizoen heeft zijn eigen specifieke energie. Deze energie vinden we ook terug in de loop van een dag, in onze verschillende levensstadia, in de ontwikkeling van iets nieuws, in het verloop van een vergadering, in het bereiden van een maaltijd, zelfs in je seksleven, … overal komt ditzelfde ritme terug.
Zelfs je organen, zintuigen, gevoelens en emoties trillen op de verschillende energieën van de seizoenen. Ook je voeding kan je helemaal afstemmen op de energie op elk seizoen. Alsook lichamelijke kwalen ontwikkel je als je de energie van het overeenstemmende seizoen niet respecteert.

In deze boeiende lezing legt Sabine de energieën van de seizoenen uit.
Je ontdekt dat alle seizoenen elkaar beïnvloeden en elkaar in evenwicht houden: uit ritme leven in 1 seizoen leidt tot onevenwichten in het desbetreffende seizoen maar ook alle daarop volgende seizoenen.
Je ontdekt welke organen, zintuigen, emoties, gevoelens, ... trillen op de energie van welk seizoen.
Je leert je voeding helemaal op het seizoen af te stemmen zodat je ongemakken kan voorkomen.

Een boeiende lezing waarin je ontdekt dat de natuur ons de weg wijst naar evenwicht en innerlijke rust.

Zondag 17/03 om 14u30.

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs : 30€

 

Biografie Sabine

Ik – of liever mijn ziel – koos ervoor om geboren te worden als middelste – het sandwichkind – van drie. Ik was de gevoelige ziel die zich vaak ‘de vreemde eend in de bijt’ voelde. Niet verwonderlijk dat ik tijdens mijn pubertijd worstelde met mijn identiteit wat zich uiteindelijk uitte in een eetstoornis. Ik sukkelde erdoor, was zelfs in staat om farmaceutische wetenschappelijk te gaan studeren maar het dieper liggend probleem werd niet aangepakt.

‘Wat ik toen niet door had, was dat mijn ‘ziekte’ – ik noem het liever ‘gevoeligheid’ – mij uiteindelijk op mijn zielepad zou zetten.’

Na een aantal jaren werken in de farmaceutische industrie kwam ik in contact met de Oosterse wijsheden over voeding en gezondheid. Ik leerde er over yin en yang, over natuurlijke voeding, over hoe het ritme van de natuur overeenstemt met je eigen ritme, over natuurlijke gezondheid, over het verschil tussen mannelijke  en vrouwelijke energie, ... Ik kreeg meer en meer inzicht in mijn eigen emoties en handelen, ik voelde mij sterker worden door mijn dagelijkse voeding aan te passen aan mijn ‘eigen’ noden en ik kwam terug ‘tot leven’.

Ik verdiepte mij in de macrobiotiek, ging studeren aan het Kushi Instituut in Amerika en ik startte met het geven van kooklessen en adviezen. Na heel wat opleidingen in binnen- en buitenland kwam ik tot de vaststelling dat de macrobiotiek ook zijn beperkingen heeft… ik zocht verder en kwam terecht bij de’ Chinese Voedingsleer’, de ‘Vijf Elementenleer’ en uiteindelijk bij het principe van het ‘Eten volgens je Stofwisselingstype’.

En zo ontwikkelde ik mijn eigen visie op voeding en gezondheid.

Een visie waarin ik de Oosterse intuïtieve wijsheden koppel aan de Westerse wetenschappelijke opvattingen. Daarom noem ik mezelf graag de ‘intuïtieve wetenschapper’.

Heel wat van mijn kennis bracht ik samen in mijn boek ‘Voeding als levenskracht, welk stofwisselingstype ben jij?
Een boek over:      - Hoe persoonlijk voeding is en bijgevolg op jouw lijf dient afgestemd te worden.
                                   - Over de kracht van je dagelijkse voeding.
                                   - Over de menopauze – de meest transformerende periode in een vrouwen-                                    leven

                                   en

                                   - over lekker en gezond koken als uiting van (zelf)liefde.

            


Het is mijn passie om mensen terug in contact te brengen met hun eigen ritme en met het ritme van de natuur.


 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • zondag 17 maart 2024 14:30

Powered by iCagenda