REIKI -  door Isabelle Schotte

Wat is reiki?

Reiki is een van oorsprong Japanse helingswijze. Via het plaatsen van de handen wordt helende universele (Rei) levensenergie (Ki) gekanaliseerd. Deze doorstroming van energie stimuleert je zelfherstellend vermogen op alle dimensies: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. De energie werkt zacht, maar ook krachtig: ze zet in gang wat eerder vast, geblokkeerd zat. De energie ondersteunt je en helpt je te zien wat er nodig is om je ontwikkeling verder te zetten. Daarom staat reiki wereldwijd bekend als een methode voor persoonlijke en spirituele groei.

Een reiki-behandeling is de eenvoud zelve. Je ligt aangekleed op een behandeltafel. Bij voorkeur draag je geen knellende kledij. Via verschillende, specifieke handposities wordt de energie doorgegeven door de reikibehandelaar. Als je niet van aanraking houdt, houdt de behandelaar de handen enkele centimeters boven het lichaam.

 Tijdens een behandeling voel je vooral dat je ontspant. Deze ontspanning is de basisvoorwaarde voor lichaam en geest om tot herstel te komen. Mogelijk voel je ook (aangename) effecten van de energiedoorstroming. Maar dat hoeft niet; de reiki is er en doet haar werk.

Reiki kwam in mijn leven toen ik in de palliatieve zorg werkte. Vrijwel dagelijks waren er vrijwilligers die reiki aanboden aan de mensen daar. Ik zag hoe reiki hen hielp te ontspannen, beter te slapen, minder angstig te zijn, meer vertrouwen te hebben. In 2012 kreeg ik de reiki 1 inititatie van Reiki Master Christine Verhelst. In 2019 volgde ik de reiki 2 opleiding bij Reiki Master Griet Heylen (Usui system of natural healing - Usui Shiki Ryoho). 

Nu hoop ik de helende effecten van reiki met jou te mogen delen.

Prijs: 60€ voor 1,5u. Afspraak via 0486/147088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar: in de therapiezolder (mijn psychotherapiepraktijk), stenenstraat 9, Oostende.

 reiki

 Ik werk met energie op drie manieren: via yin yoga, via reiki en via energetische oefeningen. Met die laatste kan ik samen met jou een energetisch herstelprogramma uitwerken: uit het brede palet aan oefeningen dat ik tot mijn beschikking heb, zoeken we naar die oefeningen die jouw herstelproces ondersteunen en die je dus thuis kan uitvoeren. We baseren dat op hetgeen jouw systeem nu nodig heeft. Dat kan variëren van oefeningen om je zenuwstelsel tot rust te brengen, om je energie te doen stromen, om terug op te laden,  om vreugde te kunnen voelen, ...

 Isabelle

Pin It