Yin Yoga


DOOR ISABELLE SCHOTTE

"Yin is in" en dat is geen wonder in een samenleving die zo extreem 'yang' is als de onze (actie, prestatie, hoog tempo, heel veel prikkels). In balans komen is absoluut noodzakelijk om niet uitgeput te raken, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Yin yoga kan je hierbij helpen. 

Yin yoga is ontspannend en rustgevend maar het is meer dan dat. Yin yoga werkt diep in het lichaam en dat mag je letterlijk nemen. We richten ons hier niet op de spieren (die houden we ontspannen) maar op de fascia (= het bindweefsel), de ligamenten en de gewrichten.

Dat doen we door de houdingen gedurende 2 tot 5 minuten aan te houden. Dit maakt ons soepeler en creëert voelbaar meer ruimte in lichaam en geest.  Maar het hoofddoel van yin yoga is het aanspreken van je zelfherstellend vermogen (*). Door op aangepaste wijze de fascia te stimuleren, worden de dieperliggende weefsels aangespoord tot herstel en vernieuwing. Door stil te worden in de houdingen trainen we onze geest om tot rust te komen zelfs in uitdagende omstandigheden. 

Ik werk vanuit een functionele (in plaats van esthetische) kijk op yoga. Dat betekent dat het niet van belang is hoe jouw pose eruit ziet. Van belang is of ze werkt voor jou. Elk lichaam, elk skelet is anders. Daarom besteed ik veel aandacht aan het aanpassen van elke pose aan jouw lichaam. 

"We gebruiken het lichaam niet om in een pose te komen. We gebruiken de pose om in het lichaam te komen."

Yin yoga is geschikt voor iedereen. 

WANNEER?  Op donderdag om 9u15- 10u30  en zaterdag om 11u-12u15 (enkele zaterdagen vallen noodgedwongen weg: 8/6 en 29/6). Zie ook  de kalender!). Geen les op feestdagen en in schoolvakanties. Wel in de zomervakantie wanneer de ruimte vrij is (zie kalender).

PRIJS? Vijfbeurtenkaart 60€ (6 maand geldig), losse les 15€. Proefles: 12€.

Vrije instap, je hoeft je dus niet in te schrijven. Meer info? Bel Isabelle op 0486/147088 of mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Yin Yoga Isabelle de loft oostende 6Yin Yoga Isabelle de loft oostende 1

(*) De fascia werkt als een communicatienetwerk dat alles in het lichaam met elkaar verbindt. De waterrijke kanaaltjes in de fascia geleiden de mechanische, electrische en biomagnetische signalen in en rond het lichaam. Dit netwerk is in de oosterse geneeskunde gekend als de meridianen, met hun ontelbare vertakkingen doorheen het hele lichaam. Het aanspreken van ons zelfherstellend vermogen kan je dus ook zien als het harmoniseren van de flow van chi (levensenergie/prana) in de meridianen van ons lichaam.

 Ik begon yoga te beoefenen op mijn 20e, richtte de Loft op in 2015 en volgde de Yin Yoga & Chakrameditatie Teacher Training in 2018. Mijn hoofdberoep is psychologe en gestalttherapeute. Daarin staat het ontwikkelen van lijfelijk gevoelde awareness centraal. Daarnaast volgde ik diverse trainingen in energetisch lichaamswerk (healing touch, reiki, tao yin,..) en mindfulness. In mijn lessen integreer ik al deze elementen met als doel jouw zelfhelend vermogen alle ruimte te geven. Jezelf tot ontspanning brengen is hierin cruciaal, want een ontspannen toestand is de voorwaarde tot genezing en genezing brengt je tot je eigen innerlijke wijsheid. Je gaat je lichaam bewonen en bent vandaaruit veel meer bestand tegen de ups & downs van het leven. 

Own your body, calm your mind.

Pin It