DOOR: TINEKE VANHEE

Een les waar zachtheid en vitaliteit hand in hand gaan. Ik laat me graag op verschillende
manieren inspireren door yoga. Die inspiratie deel ik heel graag in mijn les waar ik het vorm kan geven. 

Puur Yoga omdat het in één woord de intentie van de les beschrijft. Je maakt verbinding met je 'pure' zelf, jouw pure bron van innerlijke kracht. Je gaat je ademhaling bewuster ervaren en je lichaam wordt jouw tool om mee aan de slag te gaan. Je gaat bewust voelen tot waar het jou brengt in een ‘asana’ of houding.  Bovendien word je gestimuleerd om de juiste spieren in te zetten en op een verantwoorde manier in een houding te komen. We maken bindweefsel los dat door spanningen de spieren stram maakt. Net daarom is de les toegankelijk voor iedereen. Iedereen blijft trouw aan zijn/haar lichaam en gaat er mee op ontdekking.

Door de les af te sluiten met een blijvende focus op die verbinding met jezelf en de nodige ontspanning, word je uitgenodigd om die ‘yoga’ ervaring een stukje met je mee te nemen in je dagelijks leven. Als je ook daar dichtbij je pure zelf kunt blijven, voel je wat jou in het moment blokkeert. Je focus verlegt zich van de ‘beperkingen’ en/of de gevolgen naar wat je in het moment zelf kunt doen. Je verliest jezelf dus niet in wat komt of in wat je beperkt, maar bouwt op in wat is.

Als verpleegkundige kom ik vaak in contact met patiënten en hun familie die onder hevige druk komen te staan. Het heeft me altijd geïnspireerd om te zien hoe mensen hun grenzen verleggen door zichzelf steeds opnieuw naar het moment te brengen en met de nieuwe situatie aan de slag te gaan. Dit vraagt om vertrouwen in die innerlijke kracht. Vertrouwen dat die kracht er is en dat je erop mag rekenen ongeacht de situatie waarin je terecht komt.

Wees dus van harte welkom om samen op ontdekking te gaan naar die innerlijke kracht.

Tineke ;-)


PRAKTISCH

·       De lessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

·       De  lessen gaan door op elke DONDERDAGAVOND van 19u45 tot 21u vanaf donderdag 7 november 2019.

·       Voor deze les hoef je je niet op voorhand in te schrijven.

·       Er is  yogamateriaal aanwezig voor iedereen, maar breng zeker je eigen vertrouwde matje mee als je dat wenst.

Prijs: 10 euro / les    VOOR DEZE LES KAN JE DE PROEFKAART GEBRUIKEN !

PUUR YOGA 1 compress22

 

 

Pin It