DOOR: TINEKE VANHEE

Een les waar zachtheid en vitaliteit hand in hand gaan. Ik laat me graag op verschillende
manieren inspireren door yoga. Die inspiratie deel ik heel graag in mijn les waar ik het vorm kan geven. 

Puur Yoga omdat het in één woord de intentie van de les beschrijft. Je maakt verbinding met je 'pure' zelf, jouw pure bron van innerlijke kracht. Je gaat je ademhaling bewuster ervaren en je lichaam wordt jouw tool om mee aan de slag te gaan. Je gaat bewust voelen tot waar het jou brengt in een ‘asana’ of houding.  Bovendien word je gestimuleerd om de juiste spieren in te zetten en op een verantwoorde manier in een houding te komen. We maken bindweefsel los dat door spanningen de spieren stram maakt. Net daarom is de les toegankelijk voor iedereen. Iedereen blijft trouw aan zijn/haar lichaam en gaat er mee op ontdekking.

Door de les af te sluiten met een blijvende focus op die verbinding met jezelf en de nodige ontspanning, word je uitgenodigd om die ‘yoga’ ervaring een stukje met je mee te nemen in je dagelijks leven. Als je ook daar dichtbij je pure zelf kunt blijven, voel je wat jou in het moment blokkeert. Je focus verlegt zich van de ‘beperkingen’ en/of de gevolgen naar wat je in het moment zelf kunt doen. Je verliest jezelf dus niet in wat komt of in wat je beperkt, maar bouwt op in wat is.

Als verpleegkundige kom ik vaak in contact met patiënten en hun familie die onder hevige druk komen te staan. Het heeft me altijd geïnspireerd om te zien hoe mensen hun grenzen verleggen door zichzelf steeds opnieuw naar het moment te brengen en met de nieuwe situatie aan de slag te gaan. Dit vraagt om vertrouwen in die innerlijke kracht. Vertrouwen dat die kracht er is en dat je erop mag rekenen ongeacht de situatie waarin je terecht komt.

Wees dus van harte welkom om samen op ontdekking te gaan naar die innerlijke kracht.

Tineke ;-)


PRAKTISCH

·       De lessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

·       De  lessen gaan door op elke DONDERDAGAVOND van 19u45 tot 21u vanaf donderdag 7 november 2019.

·       Voor deze les hoef je je niet op voorhand in te schrijven.

·       Er is  yogamateriaal aanwezig voor iedereen, maar breng zeker je eigen vertrouwde matje mee als je dat wenst.

Prijs: 10 euro / les    VOOR DEZE LES KAN JE DE PROEFKAART GEBRUIKEN !

PUUR YOGA 1 compress22

 

 

Mindful Yoga


DOOR AMALIA VERMANDERE 

Amalia: "Wij zijn gemaakt van sterrenstof. De atomen waaruit onze lijven zijn opgebouwd, ontstonden diep in de ruimte, in de smeltkroes waaruit ook sterren en planeten ontstaan. Kom je mee verwonderen over dit wonder dat je bent!

In mijn lessen neem ik je graag mee op een reis doorheen je hele wezen. Als een kosmonaut je innerlijke universum exploreren,...

Lees meer

Yoga & actieve vormgeving


 DOOR RUDY VANCOILLIE

voor iedereen en alle niveau’s

Je leert de diverse klassieke yogahoudingen op een esthetische en bewuste manier scheppend actief vormgeven.

Tijdens de lessen is er gezonde en opbouwende ritmische afwisseling tussen dynamische bewegingsvormen en statische meer gecentreerde yogahoudingen, alsook tussen snellere bewegingen en meer bewust geconcentreerd opgebouwde houdingen.

Lees meer

Yang/ Yin Yoga 


DOOR KATHY DERGELOO

Houdingen met verschillende variaties naar ieders mogelijkheden, om het lichaam te rekken, te openen en te versterken.

Stroom mee op de golven van je ademhaling en voel je nadien krachtiger en blijer!

Elke sessie start of eindigt met yin - houdingen, ademhaling en relaxatie.

Een creatieve mix van yang en yin om in balans te komen.

Lees meer

Hatha Yoga


Door JULIE MONSEWEYER 

Hatha-yoga is een traditionele vorm van yoga waarbij een houding een tijdje wordt aangenomen om daarna even te ontspannen. Het woord is een samenvoegsel van de woorden Ha: de zon, actie, warmte, de houding en het woord Tha: de maan, rust, observeren wat de houding voor jou gedaan heeft.

Lees meer

Hatha Yoga (voor beginners)


Door JULIE VERMEERSCH

In mijn les bied ik de traditionele hatha yoga aan. De focus ligt op jezelf, de ademhaling en je goed voelen in de houdingen. Mijn doel is om jouw lichaam sterker te maken, tijd voor jezelf te nemen en je met een goed gevoel naar buiten te laten gaan. 

Lees meer

Yin Yoga


DOOR ISABELLE SCHOTTE

"Yin is in" en dat is geen wonder in een samenleving die zo extreem 'yang' is als de onze (actie, prestatie, hoog tempo, heel veel prikkels). In balans komen is absoluut noodzakelijk om niet uitgeput te raken, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Yin yoga kan je hierbij helpen. 

Yin yoga is ontspannend en rustgevend maar het is meer dan dat. Yin yoga werkt diep in het lichaam en dat mag je letterlijk nemen.

Lees meer

Zachte Yoga


DOOR  KATHY DERGELOO

Zacht in die zin dat alles aan een langzaam tempo gaat met telkens rustpauzes tussen een serie houdingen. Er gaat aandacht naar de ademhaling, en er volgt een korte meditatie en lange relaxatie. Je wordt je bewust van plaatsen waar er spanning is in je lichaam, ook op mentaal en emotioneel vlak. Maar laat je niet beetnemen door het woord zacht, je werkt wél diep en intens. Voor jong en niet meer zo jong, lenig of niet.

Lees meer

Herstellende Yoga


DOOR  KATHY DERGELOO

Dit is een statische vorm van yoga waarbij we gebruik maken van veel ondersteunend materiaal zoals kussen, dekens, blokken, oogkussentje. We blijven telkens 5 à 10 minuten in dezelfde houding en zoeken zoveel mogelijk comfort om makkelijk te ontspannen.

Lees meer

Pralaya Yoga


 DOOR ALEXANDER ODENT 

Door sport (blessures), verkeerde spierbelasting of slechte houdingen, stress of onaangepaste voeding ontstaan in ons lichaam disbalansen. Hierdoor raakt het lichaam uit evenwicht en ontstaat er compressie in de gewrichten. Alles in het lichaam werkt nauw met elkaar samen en wanneer er compressie ontstaan heeft dit gevolgen op de goeie werking van de gewrichten, organen en het zenuwstelsel.

Lees meer

Dynamische Yoga


DOOR GAEL VANDENBUSSCHE

In mijn lessen wil ik op een down-to-earth manier jou in verbinding brengen met jezelf, je even laten genieten van wat me-time en fun laten beleven.  Daarnaast wil ik je tools aanreiken die jou fysiek, mentaal en emotioneel sterker maken. Kortom je verbinden met je innerlijke kracht en je in balans brengen!  

Lees meer

Yoga voor kinderen


DOOR FAUVE DECHAENE

 Ook kinderen hebben nood aan contact met zichzelf en een moment van innerlijke rust.

Aan de hand van een verhaal nemen de kinderen verschillende houdingen aan waar ze hun verbeelding en creativiteit de vrije loop mogen laten gaan. In ons verhaal verwikkelen we ook relaxatie, dans & beweging, ademhalingsoefeningen, massages en spelletjes.

Lees meer

Zwangerschaps yoga


DOOR  JULIE VERMEERSCH
 
Tijdens onze zwangerschap is het belangrijk om goed voor onszelf te zorgen en voor je baby'tje. Dit kan oa door veel te rusten, vooral te luisteren naar je eigen lichaam maar ook door te bewegen en even wat tijd te nemen voor jezelf. Vaak loopt er al een broertje of zusje rond en is het moeilijk om even een rustperiode in te lassen er is wel altijd iets te doen thuis!

Lees meer

Baby Yoga


Door JULIE VERMEERSCH

BabyYoga is een fantastische manier om nog een diepere connectie te creëeren met je baby'tje, in deze lessen leer je ook nieuwe tips en tricks om je baby correct op te tillen en de verschillende manieren om je baby vast te houden en veel leuke nieuwe spelletjes.

Lees meer

Postnatale yoga met/zonder baby


Door JULIE VERMEERSCH

 
Na de bevalling is het aangeraden om gepaste oefeningen uit te voeren zodat alles terug op zijn plaats kan komen en je lichaam zich terug kan sluiten. We leggen vooral de focus op de ademhaling terwijl we de oefeningen uitvoeren. Een hevige workout zal dit niet zijn, we nemen eventjes de tijd voor onszelf om even terug alles on hold te zetten zoals in de zwangerschapsyoga.

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2